Yazılımlar

Üniversitemiz bünyesinde birçok yazılım, üreticinin lisanslama modellerine de bağlı olarak sınırlı veya sınırsız sayıda kullanılabilmektedir.

Bazı yazılımlar sadece bilgisayar laboratuvarlarına kurulumu ve buralarda kullanımı zorunlu kılarken, bazıları ise hem laboratuvarlara hem de kullanıcıların bilgisayarlarına kuruluma imkan tanımaktadır.

Yazılım lisansları laboratuvarların ders programlarına uygun şekilde, eğitim ihtiyacını karşılayacak sayıda kurulmaktadır.

Bu yazılımlardan uzaktan erişim uygunluğu olanları kampüs dışından bağlanıp kullanabilmeniz için Pandemi ile birlikte VPN servisi sağlanmıştır.

SINIRSIZ LİSANSA SAHİP YAZILIMLAR

Autodesk:

Mimarlık, Mühendislik, İnşaat, Ürün tasarımı, Medya ve Eğlence alanlarında daha iyi projeler planlamak, tasarlamak, inşa etmek ve yürütmek için herkesi tek noktada buluşturmanıza yardımcı olan bir yazılımdır.

Üniversitemiz içerisinde bilgisayar laboratuvarlarında Standalone lisansı ile kurulumu yapılırken dışarıdan kullanım için üreticinin web sayfası üzerinden BİLGİ hesabı ile kaydolarak kullanılabilmektedir.

MatLAB:

Milyonlarca mühendis ve bilim insanı tarafından verileri analiz etmek, algoritmalar geliştirmek ve modeller oluşturmak için kullanılan bir programlama ve sayısal hesaplama platformudur.

Üniversitemiz içerisinde bilgisayar laboratuvarlarında Lisans sunucusu üzerinden kurulumu yapılırken dışarıdan kullanım için üreticinin web sayfası üzerinden BİLGİ hesabı ile kaydolarak kullanılabilmektedir.

E-Views 11:

Ekonometri alanında güçlü istatistiksel, zaman serisi, tahmin ve modelleme araçlarına erişim sunar.

Üniversitemiz içerisinde belirli laboratuvarlarda ve talep eden kullanıcıların bilgisayarlarında kullanılmaktadır.

Microsoft Office365:

Word, Excel, Powerpoint, Outlook gibi uygulamaları tek bir platformda bir araya getirir.

Üniversite genelinde tüm bilgisayarlarda ve Üniversite eğitimi boyunca kullanılan bu uygulamalar, mezuniyet sonrası da sınırsız süreli kullanılmaktadır.

 

SINIRLI LİSANSA SAHİP YAZILIMLAR

ANSYS:

Ansys Workbench platformu, daha doğru modelleri daha verimli bir şekilde oluşturmak için mühendislik simülasyonlarındaki verileri entegre etmenizi sağlayan bir yazılımdır.

Üniversitemiz içerisinde bilgisayar laboratuvarlarında kullanılmaktadır. (dışarıdan VPN bağlantısı sağlanmaktadır)

Solidworks:

Mekanik ve endüstriyel tasarımdan modellemeye, gerçek zamanlı iş birliğinden yapay zeka ve üretken tasarım gibi yeni nesil teknolojiler geliştirebileceğiniz bir yazılımdır.

Üniversitemiz içerisinde bilgisayar laboratuvarlarında kullanılmaktadır. (dışarıdan VPN bağlantısı ile)

Adobe CC:

Fotoğrafçılık, grafik tasarım, video düzenleme, kullanıcı deneyimi tasarımı, çizim ve boyama, sosyal medya ve daha fazlası dahil tüm yaratıcılık projeleriniz için uygulamalar içeren bir yazılımdır.

Üniversitemiz içerisinde bilgisayar laboratuvarlarına "Lab lisansı" ile kurulumu yapılırken dışarıdan kullanım için üreticinin web sayfası üzerinden BİLGİ hesabı ile kaydolarak kullanılabilmektedir.

SPSS: 

Tüm deneyim seviyelerindeki kullanıcılar için gelişmiş istatistiksel analiz yapmanızı sağlayan bir yazılımdır. 

Üniversitemiz içerisinde bilgisayar laboratuvarlarında kullanılmaktadır. (dışarıdan VPN bağlantısı ile)

Rhino:

3D bilgisayar grafikleri ve bilgisayar destekli tasarım (CAD) uygulama yazılımıdır. Rhinoceros geometrisi, bilgisayar grafiklerinde (çokgen ağ tabanlı uygulamaların aksine) eğrilerin ve serbest biçimli yüzeylerin matematiksel olarak hassas bir şekilde temsil edilmesine odaklanan bir yazılımdır.

Üniversitemiz içerisinde bilgisayar laboratuvarlarında kullanılmaktadır. Dışarıdan kullanım için üreticinin web sayfası üzerinden BİLGİ e-posta hesaplarına gönderilen davetiye içerisindeki link ile sınırlı sayıda lisans kullanımı sağlanmaktadır.

VRAY:

3D programlarının iş akışına sorunsuz bir şekilde entegre edilebilecek eksiksiz bir ışıklandırma ve gölgelendirme çözümüdür.

Üniversitemiz içerisinde bilgisayar laboratuvarlarında kullanılmaktadır.

MaxQDA:

Niteliksel veri analizini hızlı ve kolay hale getirir. Temellendirilmiş Teori, nitel içerik analizi, söylem analizi, Karma Yöntemler ve daha fazlası gibi analiz yöntemleri için kullanılan bir yazılımdır.

Dışarıdan kullanım için VPN bağlantısı kurularak yazılımın kurulumu ve kullanımı sağlanmaktadır.

GERBER Accumark: 

Giyim ve tekstil endüstrisinde kullanılan bir CAD (Bilgisayar Destekli Tasarım) yazılımıdır. Bu yazılım, giyim üretiminde kullanılan kalıp hazırlama, marker hazırlama ve kesim planlama gibi işlemleri dijital olarak yapmak için tasarlanmıştır.

Üniversitemiz içerisinde bilgisayar laboratuvarlarında kullanılmaktadır.

ZBRUSH: 

3D grafik yazılımıdır. Bu program aracılığıyla gerçek zamanlı 3D modelleme ve boyama yapılabilmektedir. Özel modelleme araçları sayesinde yüksek ayrıntılı ve gerçekçi organik modeller yapmak mümkündür.

Üniversitemiz içerisinde bilgisayar laboratuvarlarında kullanılmaktadır.

PLAXIS: 

Deformasyon, stabilite ve su akışı dahil olmak üzere geoteknik mühendisliği alanında sonlu eleman analizleri (FEA) gerçekleştiren bir bilgisayar uygulamasıdır.

Üniversitemiz içerisinde bilgisayar laboratuvarlarında kullanılmaktadır.

AVID:

Video, ses düzenleme, müzik notasyonu yazılımıdır.

Üniversitemiz içerisinde bilgisayar laboratuvarlarında kullanılmaktadır.

LIVE V8.0 EDU:

Bir müzik yaratmak ve performans için oldukça hızlı, akıcı ve esnek bir DAW programıdır. Dilediğiniz herhangi bir türde müzik yapmanız için ihtiyacınız olacak her türlü efekt, enstrüman, ses ve kreatif araçlar kullnanır.

Üniversitemiz içerisinde bilgisayar laboratuvarlarında kullanılmaktadır.